Sami Rönnylle seitsemäs sija kovassa turnauksessa Tanskassa

12.2.2024

Suomi osallistui isolla joukkueella judon Danish Openiin Tanskan Vejlessä viikonloppuna. Kajaanin Judokerhosta Suomen joukkueessa olivat Sami Rönty, Iikka Veijola ja Ohto Koponen.

Rönty otteli alle 73-kiloisten miesten sarjassa. Ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan norjalainen Gustav Brovold. Rönnyn alku oli epävarma, ja Brovold voitti ottelun kahdella waza-arin arvoisella käsiheitolla. 

Koska Brovold eteni lopulta sarjassa hopealle saakka, jatkui Rönnyn turnaus keräilyerissä. Siellä ensimmäisenä tuli vastaan Tšekin Frantisek Egrt. Rönty sai ottelemisen juonesta kiinni, ja matsin puolivälissä sai Egrtiä heitettyä käsiheitto–jalkaheitto-kombinaatiolla, mikä toi lopulta otteluvoiton. Seuraava matsi oli tanskalaista Sebastian Lindquistia vastaan. Matsi oli Rönnyltä varmaa tekemistä, ja voitto tuli käsiheitolla ja jalkaheitolla.

Seuraavaksi vastassa oli Ruotsin Kacper Lempicki. Ottelu oli tasainen. Kun jatkoaikaa oli kulunut 1:50, Lempicki sai kolmannen varoituksen, josta seuraa hylkääminen. Keräilyerien neljäs ottelu Rönnyllä oli kanadalaista Aidan Scott Lazenbya vastaan. Kolmannella minuutilla Rönty sai hyvän paikan vahvaan jalkatekniikkaansa, josta tuloksena olikin täydet pisteet ja otteluvoitto ajassa 2:45.

Seuraavana vastassa oli toinen kanadalainen, Olivier Gagnon. Ottelu oli tasaväkinen, mutta Gagnon sai käännettyä Rönnyn kahdesti selälleen vastaheitolla Rönnyn heitoista ja vei näillä suorituksilla voiton. Gagnon pääsi pronssiotteluun jonka hän myös voitti, joten Rönnyn sijoitus oli sarjan seitsemäs. Sarjan voitti Kanadan Félix Mercier-Ross, hopeaa Brovoldille ja pronssit Japanin Ogata Masayalle ja Gagnonille.

– Vaikka mitaleista en päässyt matsaamaan, tuli päivän mittaan hyviä suorituksia. Pystyin voittamaan matseja loukkaantuneesta peukalosta sekä ekan kierroksen tappiosta huolimatta. Sain pidettyä pään kasassa ja pystyin jatkamaan ottelemista matsi kerrallaan, summaa Rönty.

Iikka Veijola otteli alle 21-vuotiaiden miesten alle 73-kiloisten sarjassa. Ensimmäisessä ottelussa Veijola kohtasi Norjan Liam Sommerin, joka vei voiton ajassa 3:13. Keräilyerissä Veijola kohtasi Ruotsin Hannes Hedenbladin, joka voitti ottelun kuuden sekunnin kohdalla.

Ohto Koponen otteli sarjassa miehet alle 18 vuotta alle 73 kiloa. Ensimmäisessä ottelussa Tšekin Daniel Luxemburk otti niukan voiton erittäin tasaisen kamppailun jälkeen. Keräilyerien ensimmäisessä ottelussa Saksan Musa Löwen oli Koposta parempi. Koposen ja Veijolan turnaus jäi siis kahden ottelun mittaiseksi.

– Kaikille kertyi useampi ottelu pitkien keräilyjen ansiosta, vaikka mitaliotteluihin ei olisi yllettykään. Kehittymisen kannalta tämä oli todella hyvä asia, sanoo Judoliiton valmennuspäällikkö Otto Favén Judoliiton tiedotteessa.

Judokoiden Tanskan reissu jatkuu kansainvälisellä leirillä maanantaina ja tiistaina.