Roope Korhonen oli viides judon olympiakarsintaturnauksessa Prahassa

28.2.2021

Kajaanin Judokerhon Roope Korhonen otteli lauantaina 27.2.2021 judon European Open -turnauksessa viidenneksi alle 73 kilon miesten sarjassa. Prahassa järjestetty turnaus on osa Tokion olympiakarsintoja.

Korhonen voitti kolme ensimmäistä otteluaan. Ensin kaatui hollantilainen Jelle van Teijlingen wazarilla ja sitten isäntämaa Tsekin Eduard Zdenovec myös wazarilla. Kolmannessa ottelussa Korhonen heitti belgialaista Charly Nysiä jalkaheitolla ipponin arvoisesti.

Seuraavassa ottelussa oli panoksena finaalipaikka, mutta romanialainen Adrian Sulca hallitsi ottelua mattojudossa ja sai pidettyä Korhosta sidonnassa voittaen ottelun. Sulca voitti lopulta koko -73-sarjan. Pronssiottelussa Roope Korhonen sai vastaansa Puolan Damian Szwarnowieckin, joka voitti pronssin jalkakuristuksellaan ja näin Korhonen saavutti viidennen sijan kovatasoisessa turnauksessa.

Prahan Euroopan avoimissa oli yhteensä 269 kilpajudokaa 23 maasta. Suomalaisista parhaiten menestyi Oskari Mäkinen, joka sai hopeaa miesten alle 81 kilon sarjassa. Naisten alle 63 kilon sarjassa Emilia Kanerva oli viides.

20-vuotias Korhonen on yksi kahdeksasta judokasta, jotka on nimetty tälle vuodelle Suomen Judoliiton huippuryhmään. Ryhmän tavoitteena on menestyä Pariisin olympialaisissa 2024 ja edelleen Los Angelesissa 2028.