Roope Korhoselle judon SM-hopeaa alle 21-vuotiaissa

11.2.2018

Roope Korhonen palkintopallilla vasemmalla.
Roope Korhonen palkintopallilla vasemmalla.

Kajaanin Judokerhon Roope Korhonen otteli judon nuorten SM-kisoissa Vantaalla hopealle lauantaina 10.2.2018. 17-vuotias Korhonen otteli nyt ensimmäistä kertaa SM-kisat alle 21-vuotiaiden alle 66 kilon sarjassa.

Kaksi ensimmäistä ottelua helsinkiläistä Meido-Kanin Robin Pajusta ja Vantaan Jukaran Eric Pulkkaa vastaan päättyivät jo reilun minuutin jälkeen Korhosen voittoon. Myös kolmannen ottelun Korhonen voitti ipponilla, mutta voitto Hämeenlinnan Judoseuran Turpal Djoukaevista tuli jatkoajalla.

Ipponilla tuli voitto myös semifinaalissa Porvoon Shirokawan Jonas Lindqvististä. Finaalissa keravalaisen Bodonosin Valtteri Olin voitti Korhosen yhdellä wazarilla. Olin sai ottelussa yhden varoituksen ja Korhonen kaksi.

Kajaanin Judokerhon kilpailijoita nähtiin myös alle 18-vuotiaiden alle 66 kilon sarjassa. Sami Rönty voitti ensimmäisessä ottelussa ipponilla Tikkurilan Judokoiden Niklas Laineen, mutta seuraavasta ottelusta ja keräilyeristä tuli tappiot. Kristian Heikkisen tie samassa sarjassa jäi yhteen otteluun.

Korhonen, Rönty ja Heikkinen ottelivat sunnuntaina 11.2.2018 myös nuorten SM-joukkuekisassa yhdessä muiden pohjoissuomalaisten judokoiden kanssa, mutta joukkue ei selvinnyt mitaleille asti.