Roope Korhoselle kultaa Ruotsin avoimista

27.9.2015 klo 09:30

Kajaanin Judokerhon Roope Korhonen otteli lauantaina 26.9. sarjavoittoon junioreiden Ruotsin avoimessa mestaruusturnauksessa. Kultaiseen mitaliin vaadittiin neljä otteluvoittoa sarjassa P18-55. Korhonen kuuluu Suomen Judoliiton B-nuorten kakkosmaajoukkueeseen. Matkalla palkintopallille Korhonen nappasi voiton muun muassa sarjan hallitsevasta Ruotsin mestarista Jonas Hellströmistä. Molemmilla ottelijoilla oli varoitus alla, Hellströmin saama toinen varoitus passiivisuudesta toi voiton Korhoselle.

Muut voitot Korhonen otti ipponin arvoisella sidonnalla ja jalkapyyhkäisyllä. Finaalissa voitto Juuso Hannulasta irtosi viiden pisteen yukon arvoisella lonkkaheitolla.

Seuraavan kerran Roope Korhonen kilpailee Rovaniemellä Samurai Cupissa 10. lokakuuta. Samurai Cupit ovat tärkeitä kotimaan näyttökilpailuja nuorille judokoille.

Lauantaina 26.9. Kajaanin Judokerhon judokat menestyivät myös toisaalla. Rovaniemen Barents Cupissa Tia-Maria Tikkanen oli kolmas sarjassa T18-57 ja Mia-Emilia Tikkanen niin ikään kolmas sarjassa T15-52. Kalle Tikkanen otteli sarjassa P13-42 mutta jäi ilman otteluvoittoja.