Roope Korhoselle pronssia Virosta

12.4.2015

Kajaanin Judokerhon Roope Korhonen oli yksi Suomen Judoliiton kisamatkalla olleista nuorista judokoista Viron Võru Kevad -turnauksessa. Kisa on Judoliiton U18-ryhmän näyttökisa, jolla annetaan näyttöjä maajoukkuepaikkaa varten.

Korhonen sai lauantaina 11.4. pidetyssä turnauksessa pronssia alle 18-vuotiaiden alle 55 kilon sarjassa.

Ensimmäisestä ottelusta Korhonen pääsi vapaalla jatkoon, toisessa ottelussa hän voitti 10 pisteen arvoisella ipponilla Meido-Kania edustavan Joe Liimataisen. Semifinaalissa Roope Korhonen johti jo viiden pisteen yukolla virolaista Boriss Stupkinia vastaan, mutta Stupkin käänsi ottelun itselleen ja vei voiton seitsemällä pisteellä.

Pronssiottelussa Roope Korhonen kohtasi Vantaan Jukaran Markus Tarman. Korhonen voitti ottelun ipponilla ja sijoittui kolmanneksi.

Judoliiton kisamatkaan osallistui 37 kilpailijaa, joista yli puolet pääsi mitaliotteluihin. Tuloksena oli kaksi kultaa, yksi hopea ja yhdeksän pronssia.