Juho Syväniemelle hopeaa B-nuorissa

1.6.2014

Kajaanin Judokerhon Juho Syväniemi sijoittui toiseksi Rovaniemellä järjestetyssä Koyama Shiaissa sunnuntaina 1. kesäkuuta.

Syväniemi hävisi ensimmäisen ottelun sarjassa U18-57 Oulun Judokerhon Toni Kakolle. Taistelijan luonteensa jo aiemminkin osoittanut Syväniemi voitti kuitenkin seuraavan ottelun alle puolessa minuutissa. Jalkapyyhkäisy vei kemiläistä Kita-Kania edustavan Eelis Rytingin mattoon wazarin eli seitsemän pisteen arvoisesti. Syväniemi jatkoi pyyhkäisystä heti sidontaan, josta Rytinki ei päässyt pois. Näin Syväniemi voitti ottelun pistein 10-0.

Juho Syväniemi on ottelijana ja judokana vielä varsin tuore, mutta hän on siirtynyt rohkeasti kovempaan B-nuorten sarjaan, jossa judokat saavat tehdä jo lukkoja ja kuristuksia kilpailuissa. Syväniemi otteli ensimmäiset kisansa vain puoli vuotta sitten ollessaan vielä C-nuorissa. Silloin hän voitti heti kultaa. Kajaanin Judokerho palkitsikin Syväniemen joulukuussa Nuori tulokaskilpailija -palkinnolla.