Judokerholle menestystä Oulun Haru Shiaista

4.5.2014

Kajaanin Judokerhon judokat ottelivat Oulussa viikonloppuna järjestetystä Haru Shiaista mukaansa kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja kolme pronssia.

Roope Korhonen joutui tiukille heti ensimmäisessä ottelussa venäläisen vastustajansa kanssa. Korhonen otteli kuitenkin taktisesti viisaasti ja voitti ottelun pistein 5–0. Muissa otteluissa Korhonen otti voitot helposti ipponeilla alle 15-vuotiaiden poikien alle 50 kilon sarjassa. Nopein ottelu kesti vain seitsemän sekuntia.

Tia-Maria Tikkanen sijoittui toiseksi sarjassa T15-52, mutta hän nappasi mitalin toisestakin sarjassa. Tikkasella oli mahdollisuus ottaa osaa kahteen sarjaan, kun näkövammaisten naisten sarjassa ei ollut tarpeeksi ottelijoita. Tikkanen otteli side silmillä sarjan NB-46 voittoon.

Toisen Judokerhon hopean toi pikkusisko Mia-Emilia Tikkanen sarjassa T13-36. Pronssia tuli niin junioreiden kuin aikuisten sarjoissakin. Kristian Heikkinen sijoittui sarjansa P13-42 alkulohkossa toiseksi. Heikkinen hävisi ottelun finaaliin pääsystä venäläiselle Ilija Tsebenkolle, joka voitti koko sarjan. Heikkinen sai näin pronssia. Samassa sarjassa otellut Kajaanin Judokerhon Sami Rönty ei päässyt jatkoon kovatasoisesta alkulohkostaan.

Miesten alle 81 kilon sarjassa Kajaanin Judokerhon Vesa Koskelo ja Přemysl Verner sijoittuivat molemmat alkulohkoissaan toiseksi. Tie finaaliin katkesi kuitenkin molemmilla ratkaisevissa otteluissa tappioon, joten kumpikin sai Oulun kisoista pronssia.

Haru Shiaissa oli paljon venäläisiä judokoita, mikä teki kisasta erittäin kovatasoisen. Kajaanin Judokerhon Henri Mylly toimi yhtenä kisojen tuomarina.