Hopea ja pronssi Evijärveltä, Tallinnasta 7. sija

17.2.2014

Kajaanin Judokerhon kilpailijat ottelivat 15.2. kahdella eri paikkakunnalla. Neljä judokaa kilpaili Länsi-Suomen avoimissa aluemestaruuskilpailuissa ja Roope Korhonen kansainvälisessä Tallinna Cupissa.

Evijärveltä oli tuomisina kaksi mitalia. Kristian Heikkinen sai hopeaa sarjassa P13-42 ja Premyszl "Prima" Verner pronssia miesten alle 81 kilon sarjassa. Kristianille ainut tappio tuli tuplapoolin finaalissa. Prima voitti ensimmäisen ottelunsa, mutta kahdesta seuraavasta ottelusta tuloksena niukat tappiot.

Tia-Maria Tikkanen otteli normaalia sarjaansa ylempänä sarjassa T15-44. Tuloksena kaksi tappiota, mutta otteet olivat ennakkoluulottomat ja matsaaminen näytti hyvältä, joten ensi kisoista on odotettavissa aivan jotain muuta.

Vesa Koskelo aloitti omat ottelunsa tappiolla sarjassa M-90. Vesa voitti toisen ottelun, mutta viimeisestä matsista tuli tappio.

Kajaanin Judokerhon Henri Mylly oli Evijärven turnauksessa tuomarina.

Roopelle yksi voitto ja kaksi tappiota

Roope Korhonen sijoittui Tallinna Cupissa seitsemänneksi B-poikien alle 46 kilon sarjassa. Virossa sarjat menevät hieman eri tavalla kuin Suomessa, joten siksi Roope oli B-pojissa eikä C-pojissa, niin kuin kotimaassa.

Avauskierrokselta Roope pääsi vapaalla suoraan toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella vastaan tuli Latvian Sandro Razmadze. Ottelu päättyi latvialaisen 10-0 voittoon. Latvialaisen edettyä aina finaaliin ja sarjan voittoon, pääsi Roope keräilyihin. Ensimmäisessä keräilyottelussa Roope voitti Latvian Uldis Nartissin 10-0.

Ottelussa, jossa panoksena oli pääsy pronssiotteluun, Roope hävisi Liettuan Ernestas Sagalecille 10-0 ja tuloksena oli seitsemäs sija. Roopen sarjassa oli yhteensä 22 ottelijaa.