Neljä judokaa mukana Kasva Urheilijaksi -leireillä

9.2.2014

Roope Korhonen, Aatu Keränen, Emilia Keränen ja Sinimaria Korhonen.
Roope Korhonen, Aatu Keränen, Emilia Keränen ja Sinimaria Korhonen.

Kajaanin Judokerhon judokoita osallistuu tänäkin talvena Kasva Urheilijaksi -leireille. Myös Judokerhon valmennusosaaminen näkyy Vuokatin leireillä.

Roope Korhonen, Aatu Keränen, Emilia Keränen ja Sinimaria Korhonen ovat tyytyväisiä Kasva urheilijaksi -leireihin. Leirit järjestetään Vuokatin Urheiluopistolla kolmepäiväisinä niin, että nuoret majoittuvat ja käyvät koulua Vuokatissa.

Leireillä on nuoria urheilijanalkuja monesta lajista. Nuoret saavat tietoa monipuolisesta harjoittelusta, ja heidät testataan Kasva urheilijaksi -testeillä.

Yksi leirin valmentajista on judon Euroopan mestari Jorma Korhonen Kajaanin Judokerhosta. Myös Judokerhon sihteeri Matti Lehtinen kävi leirillä pitämässä kahvakuula- ja ketteryysharjoituksia. Vaikka judo on jo itsessään hyvin monipuolinen laji, Roope Korhonen kertoo oppineensa leireillä uusia asioita esimerkiksi alkulämmittelystä.

Tämän talven aikana nuoret judokat ovat kokeneet jo kaksi leiriä. Kolmen päivän aikana ohjelmaa riittää niin paljon, että vapaa-aikaa ei paljon jää, sanovat Emilia Keränen ja Sinimaria Korhonen. Tämän talven  ensimmäinen leiri järjestettiin marraskuun lopussa. Silloin nuorilta testattiin muun muassa nopeus-, kestävyys- ja liikkuvuusominaisuuksia, kertoo Aatu Keränen. Tammikuun lopussa pidetyllä toisella leirillä ohjelmassa oli muun muassa lumikenkäilyä Vuokatin maastossa.

Kolmas, ja talven viimeinen, Kasva Urheilijaksi -leiri on 2.–4.4.2014. Kasva Urheilijaksi -testeistä löytyy esimerkkivideoita Youtubesta.