Judopuku

Judon harjoitteluun tarvitaan judopuku (judogi), johon kuuluvat takki, housut ja vyö. Judopuku on tehty kestävästä puuvillakankaasta ja mahdollistaa otteiden ottamisen ja esimerkiksi heittojen tekemisen. 

Mikäli et omista ennestään judopukua, käy judopuvun hankkiminen helpoiten seuran kautta kurssien yhteistilauksessa. Judopukujen hinnat riippuvat puvun laadusta ja koosta esimerkiksi peruskurssipuvun hinta on noin 30 – 50 € luokkaa, . Tarkemmat hinnat ilmoitetaan pukutilauksen yhteydessä kurssien alkaessa. 

Mikäli saat tai omistat jo judopuvun ennestään, voit käyttää sitä judoharjoittelussa. Huomioithan kuitenkin muutamia asioita etenkin vanhan judopuvun käytössä (nämä ohjeet sopivat myös uuden judopuvun kanssa huomioitavaksi):

  • Varmista, että judopuku on sopivan kokoinen. Liian pienessä tai isossa puvussa ei ole mukava harjoitella ja epäsopiva puku lisää myös loukkaantumisriskiä. Hihat ja lahkeet eivät siis saa olla liian lyhyet tai pitkät. Myös judovyön tulee olla sopivan kokoinen ja ehjä. 
  • Varmista, että judopuku on ehjä. Rikkinäistä pukua tai pukua, jonka kangas on haurastunutta ei kannata käyttää loukkaantumisriskin vuoksi. Sormet ja varpaat voivat jäädä rikkoontuneen puvun reikiin tai puku voi revetä esim. heittoharjoittelussa otetta otettaessa, jos puvun kangas on haurastunutta tai jo valmiiksi rikkinäinen. 
  • Pidä judopuku puhtaana. Judoka pitää judopukunsa puhtaana ja likainen judogi pestään puvun pesuohjeen mukaan ennen judoharjoituksia. Jos puku on pinttyneen likainen eikä pudistu pesussakaan, kannattaa hankkia uusi judopuku. Judon pariharjoittelu on mukavempaa, kun jokaisella on puhdas ja ehjä judogi. 
  • Merkitse judopuvun takki ja housut nimelläsi. Judogin takkiin ja housuihin sekä vyöhön kannattaa laittaa nimikirjaimet tai muu tunniste etteivät judopuvut menisi sekaisin esim. pukuhuoneessa vaatteita vaihdettaessa. Lisäksi kadonneiden housujen ja takkien nopea takaisinsaanti on todennäköisempää, kun niissä on omistajan nimi tai muu tunniste näkyvästi merkittynä.

Judokerhon harjoitusryhmien ohjaajat seuraavat judopukujen kuntoa sekä puhtautta harjoituksissa ja puuttuvat tarvittaessa havaitsemiinsa epäkohtiin varmistaakseen harjoitusten turvallisuuden. Ohjaajat antavat myös opastusta esim. judopuvun hankintaan ja käyttöön liittyen, joten heiltä voi aina kysyä neuvoja ja ohjeita näihin asioihin. 

Judokerhon jäsenet voivat laittaa salin ilmoitustaululle judopukujen myynti-ilmoituksia. Judokerho ei  vastaa myynti-ilmoituksista eikä myy jäsenten judopukuja tai osta niitä.  Käytetyn puvun myynti/ostaminen on siis myyjän ja ostajan välinen sopimusasia eikä Judokerho vastaa mahdollisista ongelmista puvun myyntiin tai ostamiseen liittyen.

Onko sinulla kotona käyttöä vaille jäänyt judopuku? Mikäliä sinulla on kotona tarpeettomaksi käynyt judopuku, jostan haluat luopua, voit tuoda puvun Judosalillemme ja lahjoittaa sen hyötykäyttöön sellaiselle judokalle / perheelle, jolla on puvulle tarvetta. Huomioithan kuitenkin, että lahjoitettava puku on puhdas ja ehjä. Puvun lahjoittamista jatkokäyttöä varten ota yhteyttä yhteystietolomakkeella tai soita 044-516 8428. Lahjoituspuvuista voi olla iso apu ja ilo monelle lapselle ja nuorelle judokalle perheineen.