Kilpajudo

Judossa kilpailtaessa saadaan parhaiten selville, toimivatko salilla harjoitellut tekniikat ja itsehillintä myös ottelutilanteessa. Judokilpailuja järjestetään miehille, naisille, junioreille ja ikämiehille. Judo-ottelussa pyrkimyksenä on heittää vastustaja selälleen mahdollisimman puhtaalla tekniikalla. Täydellisesti onnistunut heitto päättää ottelun ipponiin eli kymmenen pisteen suoritukseen. Ottelun voi ratkaista myös tekemällä 20 sekunnin sidonnan, kuristamalla tai tekemällä käsilukon, jolloin vastustaja antautuu. Alle 15-vuotiaille judokoille käsilukot ja kuristukset ovat kuitenkin kiellettyjä, eikä niitä myöskään opeteta lapsille ja nuorille (alle 15 v.) judokoillemme!

Tavallisten judokilpailujen lisäksi on olemassa myös mattojudo- ja katakilpailuja. Katakilpailuissa esitellään muodollisia liikesarjoja, jotka arvostellaan. Katassa voi harjoitella turvallisesti myös vaarallisempia ja kilpailuissa kiellettyjä liikkeitä, kuten lyöntejä, potkuja ja polvilukkoja. Kata-kilpailut sopivat erinomaisesti etenkin hieman iäkkäämmille judonharrastajille, mutta myös nuoret judokat voivat hyvin kokeilla tätä judokilpailemisen muotoa. 

Kajaanin Judokerhon kilpajudoryhmässä harjoittelee pidemmälle judoharrastuksessaan ehtineitä eri-ikäisiä judokoita lapsista. Myös peruskurssin jälkeen keltaisen vyön suorittaneet judokamme voivat kokeilla halutessaan kilpailemista. Kilpajudon kokeilemisen voi aloittaa turvallisesti osallistumalla esimerkiksi kuukausittain järjestettäviin kotisalikisoihimme. Judokerhossa ketään ei kuitenkaan pakoteta kilpailemiseen, vaan jokainen judokamme saa osallistua kilpajudoryhmän harjoituksiin ja kilpailuihin oman taitotasonsa ja halunsa mukaisesti. 

Kilpajudoryhmällä lajiharjoitukset ovat kolme kertaa viikossa ja lisäksi varttuneemmat kilpajudokat tekevät erilaisia voima-, nopeus- ja kestävyysharjoitteita harjoitussuunnitelman mukaisesti. Kilpajudoon erikoistuva voi asettaa tavoitteensa aina olympiamitaleille saakka, mutta myös itsensä kehittäminen ja omien rajojensa kokeileminen kehittää kilpailevaa judokaa. Mestarilta vaaditaan hyvää tekniikkaa, fysiikkaa ja henkistä kanttia. 

Kilpajudoryhmän valmennuksesta vastaavat kokeneet entiset huippujudokamme Jorma ja Marko Korhonen, jotka omalla kansainvälisellä huippujudokokemuksellaan ja valmennusosaamisellaan vievät kilpailevia judokoitamme kohti menestystä.

Kilpajudoryhmän valmentajat:

Jorma Korhonen, 6. dan
Marko Korhonen, 4. dan

 

Kilpajudoryhmän harjoitukset kaudella 2023–2024 maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18.00–19.30 ja perjantaisin klo 17.00–18.30. 

 

Valmentajien yhteystiedot löytyvät yhteystietopalstalta.