Nuori Suomi -seminaari järjestettiin Helsingissä 5.–6.10.

7.10.2013


Kajaanin judokerho oli edustamassa yhden miehen voimin Helsingin Katajanokalla järjestetyssä Nuori Suomi -seminaarissa 5.–6.10.2013. Tapahtumaan Judokerhosta osallistui Nuori Suomi -vastaava Matti Lehtinen. Matti toimii myös seuran sihteerinä.

Seminaarin tärkeimmät aiheet olivat lapsen ja aikuisen oppimiseen liittyvät myytit. Osa vanhoista oletuksista heitettiin romukoppaan, mistä tiivistelmänä sanottakoon, että vanhakin oppii! Kynnyksenä tälle pidetään vain vanhoja raskaita olettamuksia ja tapoja, joiden vuoksi uuden oppiminen turhauttaa, toisin kuin nuorella. 

Seminaarin ensimmäinen päivä käsitti myös uutta tietoa Valo RY:n toiminnasta ja toimintamalleista. Nuori Suomi, ja Nuori Suomi -sinetti, tulee olemaan jatkossakin hyvin vahvasti edustettuina, vaikka nimi vaihtui.

Lisäksi vapaavalintaisissa seminaareissa oli mahdollisuus tutustua eri aiheisiin, joista Judokerho oli mukana lasten ja nuorten harrastuskustannusten kehityksessä. Tässä seminaarissa käsiteltiin kulujen ajallista kehitystä. Nähtävissä oli, että suomalaiset päälajit ovat 10 vuoden aikana nousseet hinnoiltaan kolminkertaiseksi – pahimmassa tapauksessa vielä enemmän. Judokerho voi ilolla todeta, että hintakäyrämme on pysynyt vakiona – siitä kiitos tasaisen vuokrannousun, joka mahdollistaa kaikkien harjoittelun. Suurimmat kulujen aiheuttajat olivat palkkaukset. Tässä kohtaa judolla on juuri etulyönti, koska suurin osa lajimme ohjaajista ja valmentajista tekee työtä lajin eteen sydämestään, ei rahan vuoksi!

Judoliiton yhteisessä palaverissa katsottiin seurojen ajankohtaiset tilanteet ja päätettiin liikkuvimmista sinettitapaamisista. Judoliiton Nuori Suomi -jäsenseurat tapaavat seminaarin ulkopuolella aina kerran vuodessa. Tällä hetkellä paikkakunnat ovat keskittyneet etelään, mutta nyt tapahtumat järjestetään myös pohjoisessa, joista Rovaniemi aloittaa vuoden 2014 alussa. Paikalla oli 17 kerhojen edustajaa, joten ajankohtaiset asiat seuroissa saatiin mukavasti jaettua!

Sunnuntain aamupäivä puristettiin läpi kamppailulajien yhteisellä tapaamisella, missä aiheina olivat nuuskaaminen ja kiusaaminen sekä Liikkuva koulu. Alla on linkit ko. aiheeseen, joihin itse kukin saa tutustua sopivalla ajalla!

Liikkuva Koulu

Kamppailija ei kiusaa

Nuuskaaminen

Kaiken kaikkiaan erittäin antoisa sinettiseminaari.

Ja ai niin! Onnittelut Rovaniemen Judoseuralle Kasvata urheilijaksi -stipendistä. 3500€ meni oikeaan kohteeseen leiritoiminnan järjestämiseen. Rovaniemi onkin kovasti tehnyt töitä lasten harjoittelua ja päihteettömyyttä silmällä pitäen!


Matti Lehtinen

Kajaanin judokerho